Freeware igre

Ovdje predstavljamo samo najbolje besplatne igre koje možete instalirati na svoja računala. Također, na stranici igre - download pogledajte popis ostalih portala s igrama za osobna računala.

OglasiCivilizacija

Freeciv je besplatna verzija odlične strateške igre za koju znaju svi iskusniji gameri. Potrebno je optimalno upravljanje ulaganjima u znanost, vojsku, poljoprivredu, industriju, kao i osvajanje novih područja s resursima i povoljnim položajem, sve u pravo vrijeme kako biste nadjačali neprijatelje. Ovu pc igru možete skinuti sa bestoldgames.net

Scorched 3D

Unaprijeđena 3D verzija legendarne 2D igrice koja se igrala na starim računalima. Igra je potpuno besplatna (freeware), a može se igrati na Microsoft Windows i Unix sustavima (Linux, FreeBSD, Solaris, Mac OS X..). Osim protiv računala možete igrati i umreženi u LAN ili preko interneta. Za one koji nikad nisu igrani ni 3D ni staru DOS verziju evo o čemu se radi: imate tenk s kojim trebate uništiti suparnike prije nego oni unište vas. Najvažnija je preciznost u gađanju, namještanju kuta pod kojim ćete ispaliti projektil i namještanju jačine ispaljivanja. Nakon što pobijedite dobijete veći budžet za kupnju novih oružja, npr. atomske bombe, leap frog i sl. scorched3d.co.uk

Wormux

Društvena ratna igrica. Svaki igrač kontrolira tim kojeg izabere i mora uništiti suparnike koristeći manje više uobičajena oružja: dinamit, granate, bazuke, loptice i slično. Maskote timova su simboli poznatih besplatnih softvera (pingvin, gnu, lisica..), a bitke se odvijaju u dvodiemnzionalnoj Wormux areni.

Download (54,8Mb) i upute na engleskom jeziku: www.wormux.org

Briškula, trešeta i trijumf (Madrasso)

Paket igara za kartaše. Prije igranja morate znati pravila, ali ih možete i naučiti s tom igrom.
Možete igrati sami protiv računala ili protiv druge osobe putem interneta ili lokalne mreže.  Postoji opcija igranja protiv računala s otvorenim kartama što je korisno ako se tek učite kartati.

Download omogućuje Download.hr

Oglasi